Over Ria

Mijn naam is Ria Habets. Ik ben geboren in 1954, onder het teken van de weegschaal. Ik ben moeder van drie dochters en bomma van 7 kleinkinderen. Vroeger ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs, sinds 2004 geef ik yogales.

Mijn yoga-opleiding heb ik in Zolder (België) genoten onder leiding van mevrouw Paula de Nève-Bout. Deze opleiding duurt 5 jaar en in 2009 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. De opleiding wordt erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland en door de Europese Yoga Unie. Ik bezoek bijscholingen en yogaweekends in België en Nederland en heb enkele keren het internationale yogacongres in Zinal, Zwitserland bijgewoond.

Mijn hobby’s zijn: zingen, reizen, in de tuin werken, wandelen met of zonder hond, af en toe iets breien of naaien en ik ben bachbloesemconsulente.

Ik geniet van het leven en er zijn maar weinig dagen dat de zon niet voor mij schijnt! Voor een deel heb ik dat aan yoga te danken. Yoga is een manier van leven, a way of life, in harmonie met jezelf en met de ander. Een belangrijk begrip in de yoga is samtosha: tevreden zijn, tevredenheid. Dit betekent concreet in de hathayoga dat je accepteert en tevreden bent wanneer je bij de asana’s nog niet zo soepel bent of sterk. In het dagelijks leven betekent het een acceptatie van waar je bent en hoe het op dit moment met je is. Het accepteren van dingen die je niet kunt veranderen, het veranderen van de dingen die je wel kunt veranderen én het verschil tussen beide te zien. In balans komen, zijn en trachten te blijven.

Met vriendelijke yogagroet, namaste,

Ria Habets.